söndag 24 juni 2007

Midsommarfirande och premiär i Halmstad


I torsdags styrde vi bilen mot Kungsbacka. Efter Småland tyckte vi att vi hade koll på det här med att packa smart och smidigt och lyckades trots detta fylla hela bilen med alla nödvändigheter. Vi (snarare jag, okej då) kom på den briljanta idén att åka inom Ullared och bara handla lite smått och gott. Är det någon som någonsin lyckats med det???

Vi kom dit och Isolde sov nöjt i sin bilbarnstol så vi gick in med en tom kundvagn. Väl inne lyckades vi naturligtvis fylla den med både det ena och det andra. Vi plockade på oss bla ett hemmabiosystem, tvättmedel, godis och en bedårande klänning till Isolde. Väl ute på parkeringen kom vi ihåg att vi redan hade en knökfull bil (den enda på hela Ullared som var full när den kom dit och inte när man körde därifrån) så då kom det roliga med att försöka knöla in alla påsar i bilen. Men det gick det också. Vidare så mot Kungsbacka till gudmor Maria. So far so good. Nu kom dock nästa lilla mission, dvs att släpa upp allting till hennes lägenhet på tredje våningen utan hiss, i huset allra längst bort från parkeringen... Så där kånkade vi på barnvagn, bilbarnstol, resesäng, mina kläder, Andreas kläder, Isoldes kläder, neccessärer, mat till midsommarfirandet, öl, ett hemmabiosystem, en extern hårddisk samt alla jävla påsarna från Ullared som vi förbannade oss för att ha köpt... Det som verkade vara en sån smart idé straffade sig nu när vi skulle släpa runt på det.

På fredagen, dvs midsommarafton, öste regnet ner. Såklart. För det är ju det det gör många midsomrar i Sverige. Men det gjorde inte oss så mycket utan vi slappade och tog det lugnt under förmiddagen och sen kom Marias pappa, syster och systerdotter förbi och då blev det liv i luckan eftersom Anna bara är 4 år och inte vill sitta stilla en sekund. Hon är väldigt förtjust i Andreas och blev lika förtjust i "lilla Isolde" som hon sa hela tiden. Hon kom även på att hon kunde ju vara Isoldes storebror (hon har en storebror själv och det är väl därför som det verkade logiskt misstänker vi) och då utsåg vi henne till Isoldes "storasyster" så länge. Lite senare på eftermiddagen åkte vi alla hem till Siken/Micke och Ulrika inne i Göteborg där vi dukade upp ett klassiskt midsommarbord med sill, potatis och jordgubbar. Vi åt och drack och hade det trevligt hela kvällen och Isolde skötte sig exemplariskt som alltid när vi är ute på vift.

På lördagen var det sen dags att packa ihop och åka vidare. Och nu om inte förr så ångrade vi oss bittert för vårt besök till Ullared för nu skulle ju allting tillbaka in i bilen igen... Suck... så stackars Andreas släpade alla påsar och väskor än en gång till bilen medan jag matade Hungran. För naturligtvis skulle hon äta när vi väl skulle ge oss av. Men en halvtimme senare hade vi sålunda fått in allt i bilen och Isolde var mätt och belåten så då gav vi oss av ut på vägarna igen. Vi åkte mot Halmstad och hann nästan fram innan Isolde vaknade och gallskrek i baksätet. Värmen gör henne extra hungrig för hon får ju inte i sig vätska på något annat sätt så det var bara att slänga fram "bröna" igen och ge henne mat när vi väl kom fram till Helen och Peter i deras stuga nära Tylösand. När hon hade ätit åt även vi en härlig lunch i solen med Helen och Peter och Peters son och hans flickvän samt en kompis till sonen och hans flickvän.

Därefter packade vi in Isolde i bilen igen och styrde vidare till andra änden av Halmstad, ner till Östra Stranden och Pelle och Bibbis stuga. Där väntade en stolt farfar som snabbt tog kommando över barnvagnen och gick ett ärevarv runt stugområdete och visade upp sitt lilla barnbarn. Det var helt strålande väder och vi satt och njöt i värmen hela eftermiddagen och lite senare på kvällen åt vi en smaskig middag som Pelle och Bibbi bjöd på och efter lite jordgubbar och grädde styrde vi sen bilen hemåt igen.

Väl hemma var det så dags för att släpa ut allt ur bilen. Igen. Men det gick ganska smidigt och idag har vi ägnat dagen åt att tvätta, montera hemmabiosystemet och mata Isolde. Såklart. För hennes hunger tar ju aldrig slut och oavsett var vi är så ska hon ju äta. Men nu sover den lilla grodan så då passar jag på att skriva lite här för snart är det väl matdax igen misstänker jag.

Inga kommentarer: