måndag 9 juli 2007

Nya äventyr för lilla Isolde

Då var det dax igen för nya äventyr för det lilla livet.

Fredagen den 29/6 packade vi vant in våra väskor i bilen och den blev lika fullpackad som vanligt. Första stoppet var på Bo Ohlssons i Tomelilla där vi mötte upp Ulf, Joakim, Roland, Elisabeth och Ulrika.

Den sedvanliga 20-kronorspresenten införskaffades och därefter vidare mot Österlen och Haväng/Ravlunda. Tidigare somrar har vi ju haft tur med vädret men nu var det kallt och mulet och småduggade men lika glada var vi för det och det var väl tur det. På kvällen grillade vi och hade presentutdelning och jag kammade hem en diskborste och en grön glaskula medan Andreas fick en spaghettislev och iskuber. Inte dumt alls det!

På lördagen var det uppehåll så vi åkte en sväng till Kivik. Först var vi inne på ett outlet där Andreas hittade två fina t-shirts (för ovanlighetens skull :) ) och därefter en sväng till Kiviks musteri och en chokladbutik. Sen började det regna så smått så vi packade ihop oss och gav oss ut på vägarna igen.

Vi körde upp mot de småländska skogarna och stannade bara kort i Ingelstad för att träffa Anna, Fredrik, Max och Sofie eftersom de ändå var nere. Gasen i botten vidare till Fröset där farmor Helen, Mai-Britt, Agneta och Göran väntade med grillen på G. Efter en smaskig middag blev det styrdans för hela slanten. Isolde nöjde sig inte med vad som helst utan det enda som kunde få henne till ro, var till vår stora förtvivlan "De sista ljuva åren" med Lasse Stefanz... Vad har vi gjort för ont för att få henne att välja just den låten. Fram till denna kvällen hade hon gladeligen nöjt sig med Karin Ström och andra låten på hennes skiva men nu, ICKE!

På söndagen åkte vi in till Sävsjö och simmade. Andreas och Isolde satt utanför och väntade medan Helen, Agneta och jag simmade, åkte vattenrutchbana, bubblade och snurrade i virvelvinden. Sen hann jag inte mycket längre än in i duschen och ut igen innan Isolde gapade för fulla muggar och ville ha mat så klart!

Solen tittade fram på måndagen så då passade vi på att ta en promenad med Isolde och sen sov hon så nöjt i sin vagn mest hela dagen. Andreas och jag vågade oss dessutom på att lämna henne hos farmor Helen och smet iväg och köpte glass i Landsbro. Tanken var att Andreas skulle bada, men kossorna och flugorna avskräckte honom så det blev inget med det den här gången.

På tisdagen kom regnet.... och det gav inte med sig på hela dagen så för att fördriva tiden åkte vi in till Vetlanda. Det var kanske inte den bästa av idéer då allt blev plaskvått på en sekund och Isolde skrek och vägrade ligga i vagnen. Men vi fick i alla fall köpt ett par badbyxor till Isolde och det var ju tur det eftersom eftermiddagen tillbringades på badet i Sävsjö! Isolde fick så bada för första gången i en bassäng. Och som hon njöt... Alla stannade och tittade på henne och tyckte naturligtvis att hon var så bedårande söt, och det är ju klart att hon var.

På onsdagen var det så dags att packa ihop väskorna igen och in i bilen med allt. Vi börjar ju få rutin på detta nu, så det går ju fortare och fortare i alla fall. Dock blir det inte mindre packning utan alltid mer och mer av någon anledning... Vi tillbringade eftermiddagen med att shoppa lite på Micki Leksaker i Gemla, äta grekiskt på Akropolis och hälsa på Frippe på museumet. Sen åkte vi hem till Pelle & Bibbi, fikade lite och sen iväg till Daniel & Lina för lite mer fika.

Torsdagen bjöd på ett späckat schema; först fika hos Titti & Osman och barnen, därefter hem till gammelfarmor Irma och hennes fantastiskt goda kakor och sen vidare hem till Per & Jill och barnen för en smaskig banantårta... Inget annat än en massa godsaker med andra ord... men som tur är fick vi även middag hemma hos Per & Jill så vi överlevde även den dagen.

Strålande sol på fredagen så då tog vi en tur på stan och åt en obligatorisk glass på Glasskungen. På eftermiddagen åkte vi till Kosta och shoppade med Pelle & Bibbi och Daniel & Lina och vi kom hem ett antal kronor fattigare och med ännu mer grejer att knöka in i bilen. Andreas hittade ett par jeans och sen köpte vi även lite handdukar och lite presenter.

På lördagen började vi dagen hemma hos Jimmy & Maria och lite fika. Sen tillbaka till Pelle & Bibbi där vi slappade en stund innan vi åkte ut igen. Denna gången åkte vi bara runt i Växjö med omnejd och tittade på ställen där vi kan tänka oss att bo i framtiden och Isolde sov så gott i sin bilbarnstol. Ända tills vi skulle äta middag på en restaurang... så klart. Då var det inte en lugn stund. Så vi fick äta i omgångar och hoppa över kaffet men det gick bra det med. Gott var det i alla fall, så är ni hungriga och befinner er i Växjö så kan vi rekommendera ett besök på Venezia.

Slutligen igår söndag var vi hemma hos Tobias & Malin och barnen och fikade innan vi packade in våra väskor i bilen för sista gången under den här resan det vill säga.

Inga kommentarer: