söndag 22 juli 2007

Ny vecka, nya äventyr


En kort sammanfattning av veckan som gått; vi har varit lite krassliga allihopa men det har inte hindrat oss från att sno runt som vanligt för det.

Vi började tisdagen med att köra upp till Kristianstad för att titta på en bil och tanken var att vi skulle ta hem den också om vi tyckte om den, men dumma bilfirman var ju inte färdiga med bilen när vi väl kom dit, så vi fick snällt vända och åka hem igen. På eftermiddagen kom Marie, Annalotta, Emmalisa och Evastina ut och hälsade på och de hade med sig denna söta body med ett litet monster på. En i vitt och en i rosa med ett vitt monster. Hur gulliga som helst. Vi grillade hamburgare och sen drack vi lite kaffe på det. Isolde visade upp sig från sin bästa sida som vanligt när vi har besök.

På onsdagen gjorde vi ett nytt försök och åkte upp till Kristianstad till samma bilfirma och denna gång fick vi faktiskt ta med oss bilen, en mörkgrön Passat som går på diesel, vilket vi behöver nu när vi kör så förbannat mycket hela tiden. Andreas körde den nya bilen hem och jag och Isolde tog farväl till Saaben under resan hem som tog en timme ungefär. När vi väl kom hem hann vi bara innanför dörren innan köparna till Saaben kom och knackade på och tio minuter senare lämnade Saaben Hofterup för att leva vidare i Sjöbo.

Vi packade därefter ihop våra väskor och premiärkörde hela familjen upp till Alvesta och farmor Helen. Där väntade te och smörgåsar och efter det några avsnitt av "Mäklarna".

På torsdagen träffade vi först Daniel och Lina och därefter åkte vi hem allihopa till gammelmormor Mai-Britt och fikade. På kvällen åt vi smaskig middag hos Helen och sen avslutade vi kvällen med ytterligare några avsnitt av "Mäklarna".

Innan vi lämnade Småland för denna gången svängde vi inom Baby Proffsen i Växjö och köpte ett välbehövligt rese-skötbord som man sätter fast på resesängen. Vi har ju varit on the road nu några gånger och bytt på Isolde både här och där, och tyckte att 195:- var väl investerade pengar. Dessutom har vi fått pengar till Isolde av flera generösa själar, så vi använde oss av dem faktiskt. Vi hittade även två urgulliga rosa pyjamasar (hon behöver faktiskt det, tro det eller ej) som vi bara inte kunde motstå. Dessutom ett myggnät till resesängen som ju kan komma väl till användning under vår Norrlandsresa.

Vi var väl hemma i ca 45 minuter och packade ur bilen och matade Hungran och sen bar det av igen. Denna gång ut till Klagshamn så det var ju ingen längre resa, men ändå. Stoffe fyllde år på torsdagen så hela släkten (vi är ju inte så många som tur är) träffades ute i Klagshamn och grillade och åt gott som vanligt.

Igår lördag när vi slog upp våra ljusblå (eller ja mörkblå i Isoldes fall och brun-gröna i mitt fall) slängde jag på mig lite myskläder, matade Hungran och bäddade ner Andreas igen (han började bli förkyld och hade ont i huvudet, antagligen har han åkt på samma som jag känt av hela veckan) och sen packade jag in mig och Isolde i bilen igen. Inte heller denna gång var det någon längre tur, utan bara in till Malmö till Ulf och Joakim och mysfrukost. Vi åt frukost och tittade på film och Isolde sprattlade glatt på sin filt. Sushi och Safari (U & J's katter) tittade med stora ögon på Isolde och undrade vad det var för filur som skrek emellanåt medan Isolde inte riktigt fattade att det var levande djur och inte bara en del av inredningen.

På kvällen mådde ingen av oss särskilt bra; Isolde skrek hysteriskt, jag gick i dvala hela kvällen och Andreas mådde inte heller så bra.

Idag mådde jag lite bättre så jag tog en tur till Ica Maxi och handlade lite medan Andreas försökte vila. Det gick väl si och så där eftersom Isolde (som sov när jag for) i princip gallskrek hela tiden som jag var borta. Efter lite mat var hon dock lite nöjdare men sen har hon haft ett och annat hysteriskt utbrott under kvällen. Nu har hon badat, ätit och spytt och bajsat så med gott samvete ligger hon nu och slumrar lite inför sista måltiden innan natten. Förhoppningsvis blir väl detta vid 21-22 ungefär och därefter blir det nog sänggång för oss också eftersom vi känner oss rätt så slitna.

Det var en alltså ännu en vecka i 190 km/h och vi har lovat oss själva att nästa vecka, då, då ska vi bara ta det lugnt.... får väl se hur det går...

Inga kommentarer: