måndag 30 juli 2007

Semester 2007 del I

Då var vi hemma igen efter vår semester. Vi har haft det fantastiskt bra men det är bra skönt att vara hemma igen.

Vi lämnade Hofterup måndagen den 31 juli och körde upp till Alvesta till Andreas mamma. Där stannade vi över natten för att sen köra vidare norrut på tisdagsmorgonen.

Första stoppet (dvs om man bortser från de gånger vi stannat för att mata lilla Hungran) var hemma hos Willy och Bibbi utanför Tidaholm. Vi åt en utsökt lunch i deras fantastiska trädgård och det var så roligt att träffa dem igen efter alla år. Willy var präst på Svenska Kyrkan i Rom
när jag pluggade italienska där och vi brukade hänga där en del under den tiden och på så sätt lärde jag känna dem båda.

På kvällen åkte vi in till Tidaholm och till vår stora lycka var det raggarträff i stan, ha ha! Vi strosade runt och tittade på alla raggarbilarna och alla raggarna och hade en mycket intressant afton. Andreas såg även en Corvette som tydligen var väldigt fin. Vi åt på en lokal restaurang där vi kunde beskåda det hela på håll.

Natten tillbringade vi på ett vandrarhem i Valstad några kilometer bort. Det var en gammal prästgård och det var bara vi tre i hela huset. Nyckeln hade de lagt i en brevlåda och pengarna lämnade man på rummet...

På onsdagsmorgonen packade vi in alla våra saker i bilen igen och körde mot Stockholm. Vi stannade då och då för att tanka, äta eller mata Isolde. Vi körde även en sväng inom Köping för att se om vi kunde tänkas få se godingarna från "I en annan del av Köping" men icke.

Så på eftermiddagen var vi så äntligen framme i Vallentuna hos Andreas kusin, Anna & Fredrik och Max & Sofie. Vi åt middag med Anna och barnen och sen hoppade vi in i bilen igen. Det var nämligen enda möjligheten för att få träffa Jessica och Åsa. Så efter att ha snurrat runt på Kungsholmen några varv hittade vi äntligen fram till rätt gata. Där väntade glass och jordgubbar! Smaskens!

På torsdagen tog vi en sväng till Täby Center för att shoppa lite och därefter slappade vi bara hela dagen. På eftermiddagen packade vi in oss i bilen igen och körde söderut. Men bara till Årsta och hem till Thomas. Vi trodde det skulle gå galant eftersom vi skrivit ut en exakt vägbeskrivning men då hade vi inte räknat med ett förbannat vägarbete precis vid hans gata. Så vi snurrade runt hela Årsta för att hitta alternativa vägar in på hans gata... Slutligen kom vi fram, något förbannade, för att än en gång packa ur bilen och dessutom släpa det upp två trappor utan hiss. Det var väl ungefär här som Andreas började ångra valet av semestersätt... bila runt Sverige, stanna en natt här och en natt där, packa in och ut ur bilen, packa upp och ner i väskorna. Om och om och om igen... Kvällen blev i alla fall lugn med sushi hemma.

Så var det helt plötsligt fredag och dagens aktivitet bestod i att äta lunch hemma hos Victoria och Niklas i deras magnifika vindsvåning på Söder. Även här skrev vi ut en vägbeskrivning och var nästan framme då det helt plötsligt var enkelriktat och återvändsgränder överallt. Men vi kom fram till slut och det var värt mödan eftersom vi bjöds på en god lunch med underbar utsikt över staden. På kvällen köpte vi hem pizza och tittade på film.

Lördagen kom och vi packade ihop oss i bilen igen. Denna gång fick vi även göra plats för Thomas som åkte med oss upp till bröllopet. Vi stannade ett par gånger för matning och för att äta själva och kom fram till hotellet precis i lagom tid för att hinna duscha och fixa i ordning oss innan vigseln började klockan 15.00.

Vigseln var i Dala-Husby kyrka och det var Micke & Sofie som var de lyckliga tu. Efter en fin ceremoni bar det av till festlokalen där det först serverades middag varvat med tal och sånger och därefter spelade ett par trubadurer hela kvällen medan folk dansade, sjöng och hade det trevligt. Lilla Isolde skötte sig exemplariskt så klart. Under vigseln somnade hon i pappas famn och sov hela tiden (så himla kul är det ju kanske inte att sitta i kyrkan trots allt) och under middagen satt hon i sin vagn och skrattade mest. Bara en gång ville hon äta och däremellan fick hon komma upp då och då och sitta i knät lite. Sen somnade hon mitt i festligheterna och vaknade inte förrän vid 01 och då åt hon igen och sen sov hon för natten och vaknade inte förrän vid 07 igen. Mycket skönt eftersom vi inte kom i säng förrän vid 02 själva.

Inga kommentarer: